Bekijk ons service portolio

Connected Business planning jobs platform, verschillende types planning jobs geïntegreerd in één platfom

Planningyard levert producten en diensten om al uw mensen met nieuwe business planning software hun connected planningstaken beter uit te kunnen voeren.

Hierdoor kunnen uw mensen en uw bedrijf beter vooruitkijken. Zie af van gepolijste spreadsheets, PowerPoints en complexe financiële modellen. Maak succes mogelijk door prioriteit te geven aan uw belangrijkste planningstaken en processen, deze beter in te richten en te optimaliseren met speciale business planning software, voor en door alle mensen. 

Financiële Planning, budgetten, kosten, opbrengsten, cashflow, tax and more

Financiële planning

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Financiële planning

Jaarlijks opstellen van budgetten

Kosten planning

Opbrengsten planning

Rolling forecast

'Top-down' & 'bottom-up' planning budgetting

Balance sheet en winst & verlies planning

Cashflow planning

Tax planning

Financiële resources planning


HR and Workforce planning, fte's, salaris, bonus, vakantiedagen, pensioen en meer

HR/Workforce planning

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

HR/Workforce planning

Werknemers (fte's) planning

Salaris planning

Variabele beloning planning

Arbeidstijden planning

Vakantiedagen planning

Secundaire arbeidsvoorwaarden planning

Pensioen / benefits planning

Werknemers planning afstemmen en matchen met operationele planningOperationele planning, Verkopen, Sales, Inkoop, Marketing, Voorraad, Productie en meer.

Operationele planning

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Operationele planning

Klant planning

Verkoop planning

Inkoop planning

Marketing planning

Capaciteit planning

Channel planning

Vraag en aanbod planning

Voorraad planning

Productie planning

Key partners planning

Project portfolio planning

Product- en services planning

Vraag en aanbod op elkaar afstemmen en matchen met voorraden, de productie planning en inkoopplanningStrategische planning, Lange termijn, Investeringen, Visie en meer

Strategische planning

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Strategische planning

Strategische planning over meerdere jaren

Drie tot vijf jaar vooruitkijken

Lange termijn assets planning

Investeringen planning

Visie planning

Lange termijn project portfolio 

Wat voor invloed hebben toekomstige projecten of investeringen op het resultaat?

Scenario's plannen (best case / worst case)

Business impact analyse

Business model planning

Het linken van de strategische planning aan de jaarlijkse financiële planning

Geïntegreerde business planning

Profitability planning & analyse, winstgevendheid, merk en product, kanalen en meer

Profitability planning & analyse

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Profitability planning & analyse

Winstgevendheid planning

Brand & product planning

Customer metrics planning & analyse (metrics, CAC, churn)

Sales metrics planning & analyse (revenue run rate, ARPU)

Financial Mngt metrics planning (burn rate, operational efficiency, gross margins)

Kosten & opbrengsten planning

Channel planningAnalytics, data onderzoek, statistiek, trends, algoritmes, voorspellen en meer

Analytics

The content you add below will be added to a pop-up on the live version of your website, checkout preview mode for the result.

Analytics

Data onderzoek - science

Key indicatoren analyse

Statistiek analyse

Big-data analyse

Trends analyse

Klant analyse

Social media analyse

Product/service analyse

Correlatie analyse

Algoritmen analyse

Voorspellen


Planningyard Anaplan key partner software and services

Planningyard is key Anaplan Partner 

Anaplan is een key samenwerkingspartner van Planningyard. Anaplan levert een geintegreerd planning platform waarmee een nieuwe manier van connected business planning in de cloud mogelijk is! 

Met deze technologie kunt u planningsoplossingen sneller, simpeler én effectiever implementeren.

De komst van Anaplan heeft de wereld van business planning opgeschud. De geboden oplossing onderscheidt zich op een aantal punten ten opzichte van de traditionele EPM / CPM producten: je kunt gelijk aan de slag, zelfs de meest uitgebreide planningsmodellen worden tot op het laagste niveau in real-time doorgerekend en het platform kan ook visueel worden weergegeven op dashboards. Oftewel: altijd overal inzicht.

Anaplan, opgericht in 2006 is een niet-beurs genoteerd privaat bedrijf met haar hoofdkantoor in San Francisco, USA en heeft wereldwijd kantoren, waaronder in de Benelux. Voor de Benelux is Planningyard een unieke samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Anaplan voor advies, verkoop en implementatie van haar cloud software platform oplossingen.

We zijn dedicated Anaplan partner en ontwikkelen diverse oplossingen met Anaplan die via de Anaplan App hub te verkrijgen zijn. Meer informatie: www.anaplan.com

 

Met Anaplan bouwen we cloud-based modellen / apps voor onze klanten om de meest complexe planning & analyse uitdagingen op te lossen

Anaplan

De wereld van Performance Managementoplossingen is volop in ontwikkeling. Nieuwe softwarespelers komen op en de bekende leveranciers komen met nieuwe oplossingen. Bij Planningyard evalueren we de markt mogelijkheden en ons portfolio dan ook continu. Wat bieden deze nieuwe oplossingen? En hoe bewijzen ze zich in de praktijk? Planningyard heeft gekozen voor Anaplan als strategische samenwerkingspartner.

Anaplan in één zin

Dit platform in de cloud geeft multidimensionale analyse- en planningsmogelijkheden binnen een intuïtieve omgeving.

De top-3 features van Anaplan

Elke Performance Managementoplossing helpt je om meer inzicht te krijgen, bijvoorbeeld in de financiële cijfers en de KPI’s van de organisatie. Anaplan uiteraard ook. Maar wat is nu echt bijzonder aan deze oplossing?

1. Razendsnel

Alle calculaties en data zijn beschikbaar in de cloud. Dit heeft twee implicaties: enerzijds kunnen gebruikers continu in het model werken, waarbij ze altijd de laatste versie tot hun beschikking hebben. Anderzijds neemt de cloud performance issues weg; elke aanpassing in data of calculatie wordt onmiddellijk doorgerekend, zelfs als de aanpassing impact heeft op miljoenen cellen. Hierdoor hebben wijzigingen geen invloed op de lokale performance van de computer. De data is zonder refresh direct voor elke gebruiker beschikbaar; live en realtime.

2. Volledig dynamisch

Er is geen limiet aan het aantal dimensies dat toegevoegd kan worden. Wijzigingen in het data-model zijn door gebruikers met een ‘model-builder’-licentie zelf door te voeren; in de praktijk zien we dat dimensie-wijzigingen binnen enkele seconden worden doorgevoerd en realtime doorgerekend.

3. Toegankelijk

Een aantal kenmerken maken de tool toegankelijk, zowel voor de gebruiker als voor de organisatie. Ten eerste is er geen server of beheer nodig, alleen een pc met een browser. De analyse- en planningsoplossing is op elk device te gebruiken, zelfs via de mobiele telefoon. De meeste gebruikers zien we echter vooral nog via de pc werken, zeker voor de dagelijkse plannings- en analyseactiviteiten. Daarnaast is de Excel-look & feel gebruiksvriendelijk. In de praktijk zien we dan ook dat gebruikers na enkele dagen training zelf rapporten en grafieken durven te maken.

Bij welk type organisatie past Anaplan?

Deze oplossing is vooral interessant voor organisaties met complexe plannings- en analysebehoeften. We denken dan bijvoorbeeld aan organisaties die op detailniveau willen kunnen plannen en analyseren, of aan organisaties die calculaties willen doen met grote hoeveelheden data.

Daarnaast past Anaplan ook goed bij organisaties die vooral focussen op hun planningsproces en een eenvoudige consolidatie kennen.

De gerichte apps uit de Appstore van Anaplan maken het platform bovendien interessant voor organisaties met een specifieke informatiebehoefte.

Andere voorbeelden van apps zijn: Financial planning, Salesplanning, HR Budgeting, Strategische planning.

Voor wie is Anaplan interessant?

Als platformoplossing is Anaplan volgens ons voor verschillende rollen binnen de organisatie geschikt. De onderliggende gedachte van de oplossing is dat verschillende afdelingen één platform delen, waardoor iedereen gebruikt maakt van dezelfde data. De afdelingen hebben ook de mogelijkheid om eigen modellen te maken binnen het platform, deze kunnen waar nodig met elkaar communiceren.

Van origine is Anaplan een planningstool; de tool wordt dan ook veel gebruikt door business controllers. Het is echter ook geschikt voor afdelingen die zelf analyses willen maken en direct het effect willen zien van aanpassingen, zoals HR- en salesafdelingen.

Fijne functionaliteiten

Uit onze tests blijkt dat de plannings- en analyseprocessen uitstekend werken. Daarnaast bieden de apps aanvullende mogelijkheden die eenvoudig in te zetten zijn.

Een aantal functionaliteiten zijn zo prettig, dat we ze graag extra belichten:

History functionaliteit, waarbij een volledige audit trail standaard beschikbaar is. Hiermee is de historie van elke cel te herleiden tot aan het begin van het model; zowel de waarde en het tijdstip als de persoon die de aanpassing heeft gedaan. Ook is via de ongelimiteerde back-ups een compleet model terug te zetten. Dit betekent dat je altijd terug kunt naar elk moment in de tijd, vergelijkbaar met een heel geavanceerde versie van het maken van een herstelpunt in Windows.

Volledige vrijheid in het gebruik van dimensies. Vergelijk het met een bouwpakket van hout, spijkers en een hamer, daar kun je een villa van bouwen of een strandhuisje. Daarbij moet je echter wel voorkomen dat je er geen overbodige complexiteit in stopt.

Het maken van ingewikkelde scripts en onnavolgbare formules is niet nodig om het model op te bouwen. De formules, calculaties en functionaliteiten zijn intuïtief en hebben veel raakvlakken met Excel. In de praktijk kost het dan ook relatief weinig tijd om dit onder de knie te krijgen.

Uitgebreide drill-down features, waarmee je uitkomsten tot het laagste niveau kunt herleiden. Dit maakt het analyseren van data en het oplossen van vraagstukken eenvoudiger.

Eén van de nieuwste functionaliteiten van Anaplan is Application Lifecycle Management, ALM. Met deze functionaliteit kan een kopie worden gemaakt van het productiemodel, die vervolgens gebruikt kan worden om nieuwe functies te bouwen en te testen. Na het maken van de aanpassingen in het development model kunnen deze binnen enkele seconden toegepast worden op het productiemodel.

Implementatie en beheer

Anaplan geeft aan dat zij ‘self enablement’ belangrijk vinden, en dat merken we in de praktijk. Anaplan is relatief eenvoudig te implementeren. In de meeste gevallen beginnen we met een compleet leeg model, zodat alle functionaliteiten precies aangepast worden op de wensen van de organisatie. We zien gebruikers al snel veel zelf doen. Dat maakt niet alleen de implementatie eenvoudig, maar ook het beheer.

Rondom beheer heb je twee keuzes. De afdeling, bijvoorbeeld HR, Sales of Finance, kan haar eigen beheer doen, of je belegt het beheer centraal bij IT. Deze keuze kun je tijdens de inrichting aangeven.

In de cloud

Anaplan is volledig cloud based. Je bent dan ook snel up and running, zonder installaties of hoge opstartkosten. De licenties zijn SaaS-based en worden berekend per user.

De performance is uitzonderlijk goed. Dit komt onder andere doordat op de piekmomenten binnen je organisatie het werkgeheugen van de hele server gebruikt wordt; elke organisatie kent zijn eigen piekmomenten, waardoor het werkgeheugen flexibel verdeeld wordt. Ook het importeren of exporteren van data is binnen enkele momenten gerealiseerd.

De toekomst

Anaplan is druk bezig om steeds meer functionaliteit in te bouwen. Zo wordt er hard aan gewerkt om de applicatie ook steeds meer visueel te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het toevoegen van extra kleuren aan grafieken. Elk kwartaal komt er een update uit, die automatisch doorgevoerd wordt. Je werkt dus altijd met de laatste versie en hebt nooit gedoe met versiebeheer of upgrades.

Nieuwsgierig?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van deze plannings-en analyse oplossing? Vraag hier een demo aan.