Page content

article content

business planning aanjager van uw digitale transformatie?

Over één ding kunnen we het eens zijn: digitale transformatie is onvermijdelijk.

Makkelijk blijkt dat proces niet te zijn. Er blijken er nogal wat haken en ogen te zitten aan de digitalisatie van een organisatie. En daarbij blijkt het ook hoofdzakelijk mensenwerk te zijn in plaats van simpelweg inpassen van nieuwe technologie of het beschrijven van nieuwe processen.

De snelheid waarmee mensen nieuwe digitale diensten als consument afnemen en gebruiken, zoals bijvoorbeeld in het mobiele bankieren, staat haaks op de snelheid waarmee zij veranderingen in hun werk kunnen accepteren. Het digitale veranderingsproces in organisaties dient zich dus grotendeels te concentreren in het meenemen van de medewerkers in de strategie en de uitvoering van de digitale transformatie. Als je de medewerkers gaandeweg de – op zich al uitdagende – reis verliest, zal elk digitaal project het moeilijk krijgen.

  • Hoe nu uw strategie in de digitale transformatie uitvoeren?
  • Welke valkuilen zijn er?
  • Wat zijn Best practises?

Belangrijke aanjager van uw digitale transformatie is uw mensen meer en beter vooruit te laten kijken. De meeste mensen leven in de waan van de dag in deze ‘ping’ economie. Uw wilt uw mensen in staat stellen vooruit te kijken, hun dagelijkse taken beter te kunnen plannen, forecasten, budgetteren, analyseren en voorspellen. Vooruitkijken betekent ook dat uw medewerkers op zoek moeten gaan naar interne projecten waar ze zich kunnen voorsorteren. Eigenlijk is digitale transformatie niet eens zo heel erg ingewikkeld.

Dit zijn zaken die wij graag met u bespreken en beter nog, pragmatisch en succesvol uitvoeren en herhalen.

Tipje van de sluier? Formeer een klein team met een duidelijke doelstelling, maak een plan en roadmap, voer dit plan snel en succesvol uit op kleine schaal, leer hiervan en herhaal.

Meer weten?

www.planningyard.com

specialisten in business planning

 

Comment Section

0 reacties op “business planning aanjager van uw digitale transformatie?

Plaats een reactie


*